14 February 2008

Till en cool tjej

... ja, så står det på kortet som kom med februari månads hemliga paket. Inuti kortet står de sötaste orden jag läst på länge. Å vilket paket sedan...

- Kort med "blijsten maschine". Snacka om att min - för tillfälllet - krasslige son sken som solen när han såg kortet... That made my day! Den där röda grejen på grabben ska inte vara där. Den kommer från trasigt julpynt sedan sonen rev ner granen i golvet... Hur den hamnade där vid fototillfället är en gåta, men jag ska nog fråga honom om han har någon aning... :)
- Utstansat från revva - Tattoo set och minialbum. Perfekt. Å jag suktar efter fler minialbum. Den där knalliga rosa färgen tex. Mumma.
- Biljettstämpel! Nu ska här lekas!
- Filtband. Superskoj att få prova fler såna här praktiska dekorationer. Jag har börjat färgsortera min dekorationer och därmed bekräftat att riktig blå saknas mig. Nu har jag i alla fall blått filtband. Å grönt är skönt.
- Paljetter med Alla Helgons tema. Spooky skoj med andra ord.
- Metalldekorationer som kom i en liten söt ask.
- Filmstjärnebild. Snacka om nostalgi. Vad jag gillar de här alltså.
- En massa "chippisar" med värsta ballaste coolaste motiven. Bland annat två "fotbrummare" som sonen direkt konfiskerade.

- En tokmassa papper i en salig blandning som passar mina spretiga önskemål. :) Å perfekt med spillbitar för jag har märkt att jag nästan har lättare att använda såna än hela stora papper... Riktigt roliga motiv som jag har en hel del idéer till redan. Bland annat är det där marin/blå/gröna klockrent till en sak. De barnsliga fordonen är bara för söta. Supersöta kronor. Cherry Arte rockar fett! Samma lika gäller för vintagepappren.

- Alfabetsstickers i vintagestil. I laaav 'em.
- Alfabetspapper i blått. Blått igen alltså. Perfekt.
- MM Wordfetti. Direkt från önskelistan. De här vet jag också vad jag vill använda till.
- Grabbiga/rockiga rubons. Kan det bli bättre?
- "Dörrhängare" med spooky motiv. Skysst!
- Fler klistermärken. Cykel med hjälm - något som verkligen är högaktuellt här. Fler ord att klistra fast på lämpligt ställe. Små söta bilar. Åsså ytterligare en blå sak.

Jag betraktar denna totala blandning av saker och jag gillar verkligen varje del. Är jag verkligen så där spretig i vad jag grejar med? Tja... det är jag nog. ;)

Tokkramar om min MHV som verkligen utmanar mig att fortsätta på den här brokiga banan.

11 February 2008

En (h)jättestolt kille

Brunt, lime, rött och ljusblått återfinns på fotot. Lime är en färg som det riktigt sprakar om och det är roligt att plocka fram såna färger som skymtar på ett foto.

Återigen används komplementfärg - denna gång i form av rött. Å allt passar till de neutrala pappren från JB. Det gör även rubonsbokstäverna från BG. Tillsammans blir det en lekfull sida.

Notera att bladrankan är ritad på OH-plast från ett av pappren som ingår i paketet, att det röd/vita hjärtat är tillverkat av Daisy D's papper från det stora novemberpaketet och att bokstavstickern från Sassafras Lass som tidigare funnits i Jommas butik.

Den röda blomman är en egen konstruktion som legat ett bra tag och väntat på ett tillfälle att användas.

Bada ute

Sommar, sol och bad kan kännas avlägset nu, men BG-pappren i blåturkosa nyanser påminner mig om en varmare årstid. Att han sedan brukar säga "Nä bli sommar - då kan vi bada" gjorde att jag valde att scrappa om att bada ute.

Papper, knappar och ticket från paketet. En rolig detalj är den handgjorda rubriken som är målad med en färgkombination som ligger nära BG-pappren samtidigt som den står ut från desamma. Tanken bakom bubbelplaststämpligen är att påminna om allt vatten som stänker omkring när små barn badar, plaskar och har skoj.

Samtidigt kan det noteras att BG-pappren kan även kombineras med vitt för att få en vinterkänsla.

10 February 2008

This boy is...

... one wonderful little fellow.

Återigen används en del av textpappret för att skapa texten. I det här fallet är det delar av rubriken som markerats på JB-pappret.
Det kompletteras med sirliga rubons från Basic Grey samt "vanligt" maskinskrivningstypsnitt.

Vidare byggs sidan upp av ytterligare JB-papper från samma serie. Journalingen handlar om vad som gör denna grabb så underbar och vad som egentligen händer på och kring fotot i fråga. Den är skriven på en dold hjärtformad tag som dekorerats.

3D-kuddar ger alltid en rolig effekt genom att någon ytterligare dimension läggs till. Här sitter filtkronan från Prima på 3D-kuddar. En krona som finns att köpa i Jommas butik.

Turned

Textpapper är ett roligt påhitt. Textpappret i JB-serien har en upprepande berättelse som erbjuder att mer eller mindre surrealistiska berättelser kan skapas genom att valda delar/ord väljs ut från texten och markeras på något vis.

Här handlar det om hjul som snurrat, stjärnor som lyser, fascination utan dess like eller kort sagt vad vi såg den där dagen. Berättelsen byggs upp genom att valda ord markeras med
chalks och kompletteras med ord i andra typsnitt (och färger).

Basic Greys "enfärgade" papper är något som jag gillar skarpt. Mest för deras ruffiga utseende i kombination med att svaga nyansskillander genomsyrar hela pappret. BG-pappren i januaripaketet matchar färgen på bilen som bränt av en hel del gummi. Till detta läggs gult som komplementfärg.

Hjärtekort

Valentindagen är snart här och med den kommer "spread some love"....

Därför har jag skapat ett kort dagen till ära. Färgvalet kanske inte är så traditionellt, men som den 70-talist jag är måste jag bara använda orange tillsammans med brunt. :) Med tillägg av en rosa handklottrad spets som omger hjärtat och dymo är det här nostalgi för mig...

Omtanke

Livet kom emellan. Därför hann det bli februari innan ni får se mina tolkningar kring det lilla januaripaketet från Jommas. Men... alla har väl inte scrappat upp varenda centimeter av varje papper än? ;)

Mina alster får ses som kontrast till Saras alster av samma paket då jag svävat ut och adderat diverse olika dekorationer hej vilt. Några dekorationer/papper kommer från januaripaketet, några från tidigare paket, några finns kvar att köpa i butiken och några är såna som jag hittat i min egen stash. :)
En grundtanke med alla alstren är att eftersom JB-papprejann är så pass neutrala i sig kan de kompletteras med vilken färg som helst och jag har gett mig i kast med flera delar av färgskalan.

Först ut är något som känns som en klassisk scrapkombination till brunt (och vitt) - nämligen rosa. Å vad passar bättre att scrappa i rosa/brunt än omtanken och kärleken mellan en liten
grabb och hans morfar? Ticket, knappar, rubons och JB-papper från paketet.

En feature på denna sida är händerna och
armarna som sitter fast på tagen - de går att snurra på. "Hold my hand" säger en del av texten och om du snurrar dem "rätt" är de händer som håller i varandra...

08 February 2008

Back in business...

... eller tja. Någorlunda i alla fall. Hoppas jag. Någon uppdatering ska det väl bli framöver i alla fall. :)

Jag börjar med att tacka hjärtligt och fint för denna award








som jag fått från (i bokstavsordning)

Knorrigt
Nita
Samara
Spacegirl

Enligt reglerna ska jag "ge utmärkelsen vidare till 10 personer vars blogg ger mig glädje och inspiration. Jag ska låta dem få veta genom att posta en kommentar i deras blogg så att de, i sin tur, kan skicka den vidare." Jag har inte mycket till övers för regler mer än att de går alltid att bryta, instruktionen låter lätt hotfull i mina öron ("...ska... få veta...") och
jag gillar inte att peka med hela armen åt folk mer än när det är nödvändigt. Det där sista har en riktigt subjektiv tolkning vilket säkerligen skulle kunna ses som att jag faktiskt gillar att peka med hela armen. :) Oavsett hur det förhåller sig med den saken blir den här uppdateringen ett regelrätt regelbrott. Istället får alla och envar som besöker och begrundar min blogg suga åt sig. För nog sjutton gör ni alla något som gör att mina dagar blir gjorda... eller... kanske... klarar jag det helt på egen hand...? ;)

Tillägg: Någon spydde galla över hur jag la upp denna uppdatering. Det föranledde "en smärre ändring" i ovanstående ordalydelse. Självklart ska denna någon själv ta åt sig extra mycket av utmärkelsen! Så vassego: especially for You (det stora Y:et är centralt...) ;)